√ Vakmanschap

√ Persoonlijk contact

√ Betrouwbaarheid

 

"Het hoveniersvak zit in mijn bloed. Mijn vader heeft een hoveniersbedrijf in Sondel en al vanaf jongs af aan hielp ik mijn vader en ging ik met hem mee. Op jonge leeftijd maaide ik al tuinen om een zakcentje bij te verdienen. Wat er toe leidde dat ik na het VMBO naar het Nordwin College in Leeuwarden ging om het vak te leren.

 

Na afronding van de opleiding 'Vakbekwaam Hovenier' ben ik aan de slag gegaan bij Hoveniersbedrijf André Tuinier in Sneek waar ik nog veel heb bijgeleerd. Bij Andre Tuinier begon ik met de aanleg van kleine tuinen en het verzorgen van klein onderhoud daarna draaide ik grote projecten en heb ik ook grote en luxe tuinen aangelegd. In 2011 durfde ik het aan en ben ik in Workum voor mezelf begonnen"

Bert akkerman (eigenaar)

In 2011 zijn we gestart als kleinschalig hoveniersbedrijf onder de naam 'Hoveniersbedrijf Bert Akkerman' aan de Pothuswyk in Workum. In 2016 hebben we onze bedrijfsnaam veranderd in 'Akkerman Hoveniers'. Inmiddels bestaan we 12,5 jaar en zijn we gevestigd aan de Ennigaburen. Ons postadres is Noard 180, 8711 AM, Workum. 

 

Ons team

Ons team bestaat uit ervaren hoveniers en enthousiaste BBL'ers. Op dit moment bestaat ons vaste team uit Bert Akkerman, Arjen Visser, Berry Minnema, Arie Troost, Dirk Kuipers en Hans Schootstra.

 

Werkgebied en diverse werkzaamheden

Wij zijn met name werkzaam in Zuidwest Friesland waaronder Workum, Hindeloopen, Ferwoude en 't Heidenskip. We zijn gespecialiseerd in graafwerkzaamheden, tuinaanleg en onderhoud. Bij tuinaanleg hoort natuurlijk ook een mooie bestrating en houtwerk. Naast tuinaanleg doen we veel tuinonderhoud. De werkzaamheden bestaan onder andere uit grasmaaien en snoeien maar ook groot onderhoud zoals het vellen of knotten van bomen.

­

Ons Hoveniersbedrijf staat voor Vakmanschap. Persoonlijk contact en Betrouwbaarheid.